poniedziałek, 20 października 2014

Szarlotka z winogronem

Szarlotka- klasyka polskiego cukiernictwa, ale w nowym, świeżym wydaniu czyli z dodatkiem winogron :) Takie cuda zaproponował cukiernik lidla, a ja nie omieszkałam skorzystać :D





Przepis nie jest dość skomplikowany, ale już wiem, że następnym razem wprowadzę małe poprawki. A mianowicie do nadzienia z jabłek i winogron zamiast masła i miodu dodam karmel, dzięki czemu nadzienie będzie mniej płynne, a po wystudzeniu ciasta zwiąże całość.




Jednakże mimo wszytko ciasto wyszło rewelacyjnie i znikało w ekspresowym tempie, zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Pozdrawiam!

1 komentarz:

  1. Poszło calutkie tego samego dnia, nawet Carmen nie mogła sie powstrzymać i porwała kawałek ze stołu... Że tak powiem PYSZNIUSIE;)

    OdpowiedzUsuń