Zdecydowałam się na serniczek :) Bardzo prosty w wykonaniu. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej michy: 750 g twarogu zmielonego, 3 jaja, 1 puszkę mleczka skondensowanego, 2 łyżki ekstraktu z wanilii, 1 łyżka mąki ziemniaczanej i pszennej oraz skórka z cytryny i świeżo wyciśnięty sok. Wszytko mieszamy i przekładamy do tortownicy (20-22 cm), której dno jest wyłożone papierem. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 60 minut w temperaturze 150 stopni C.
Po wystudzeniu serniczka w uchylonym piekarniku wstawiamy go do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc.
No a że serniczek miał być z kremem tona wierzch nałożyłam krem na bazie lemon curda oraz mascarpona ;)
Szkoda że już go nie ma :P
Pozdrawiam !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz